ZAKĄSKI
1. Tatar z wędzonego łososia 34 zł
w akompaniamencie cytrusowego winegretu
2. Carpaccio di manzo 37 zł
płatki polędwicy wołowej oprószone włoskim serem
3. Rydze po myśliwsku 32 zł
smażone rydze podane z sałatą winegret i sosem śmietankowym
4. Szpinak zapiekany 29 zł
z czosnkiem i serem mozzarella w koszyczku z ciasta filo
5. Grillowany wędzony serek 28 zł
ser wędzony z grilla zawinięty w boczek podany z sałatą i sosem żurawinowym
SAŁATY
1. Sałatka z wędzonym łososiem 32 zł
z dodatkiem regionalnego wędzonego sera
2. Supreme z kurczaka 29 zł
na chrupiących sałatach z sosem kawowym
3. Orzeźwiająca sałatka 35 zł
z plastrami grillowanej polędwicy wołowej i sosem cytrynowym
ZUPY
1. Żurek na maślance 16 zł
2. Barszcz z kołdunami 16 zł
wywar z soczystych buraków i wędzonki z jagnięcymi kołdunami
3. Biała zupa grzybowa 18 zł
z plastrami grillowanej polędwicy wołowej i sosem cytrynowym
4. Włoska zupa jarzynowa 16 zł
na bazie selera naciowego i cukinii podana z białym ryżem
5. Zupa z gęsi 18 zł
zakwaszana ogórkiem
RYBY
1. Łosoś na ciepło z hotelowej wędzarni 58 zł
podany z orzeźwiającą sałatką z pieczonej papryki, pomarańczy i rukoli z lekkim sosem jogurtowym
Polecane wino - Neblina Sauvignon Blanc,Białe Wytrawne,Chile 15cl 10 zł / 75cl 45 zł
2. Smażony pstrąg z lokalnej hodowli 44 zł
podany na ziemniaczanych chipsach w towarzystwie duszonych warzyw
3. Jesiotr sauté z lokalnej hodowli 52 zł
podany z kaszą bulgur z makaronem vermicelli, cukinią i suszonymi pomidorami z lekkim sosem kurkowym
Polecane wino - Castel Firmian Pinot Grigio,Białe Wytrawne,Włochy 75cl 90 zł
MIĘSO I DRÓB
1. Soczysty stek z polędwicy wołowej 75 zł
marynowany w ziołach, podany ze smażonymi cząstkami ziemniaka, glazurowana czerwoną cebulą, sałatką z rucoli i włoskiego sera oraz duetem sosów borowikowego i balsamicznego
Polecane wino - Jinda-Lee Merlot, Czerwone Wytrawne, Australia 75cl 65 zł
2. Jagnięcina po góralsku65 zł
pieczona jagnięcina z ekologicznej hodowli podana ze słomianymi plackami ziemniaczanymi i szpinakiem
Polecane wino - Neblina Cabernet Sauvignon, Czerwone Wytrawne, Chile 15cl 10 zł / 75cl 45 zł
3. Pieczona gęś 59 zł
z sosem podgrzybkowym podana z ziemniakami smażonymi z cebulą i brokułami kraszonymi czosnkiem i majerankiem
4. Pieczone kacze udo 57 zł
z kaszą perłową, czerwoną kapustą i gruszką flambirowaną miodulą szczyrkowską
Polecane wino - Carmen Insigne Carmenere, Czerwone Wytrawne, Chile 75cl 75 zł
5. Królik pieczony 58 zł
w papryce podany z knedlem bułczanym, borowikami z patelni i sosem pesto
Polecane wino - Hazana Tempranillo,Czerwone Wytrawne,Hiszpania 75cl 75 zł
PASTY
1. Tagliatelle 28 zł
z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Polecane wino - Bogatel Syrah/Garnacha Negra, Różowe Wytrawne, Hiszpania 75cl 60 zł
2. Pappardelle 32 zł
z sosem z borowików i rozmarynu
PIEROGI
1. Pierogi z wędzonym serem i żurawiną 31 zł
2. Pierogi ze szpinakiem i mozarellą 31 zł
gotowane, podane z sosem pomidorowym
3. Pierogi z borowikami 31 zł
gotowane, kraszone cebulą i boczkiem podane z sosem czosnkowym
4. Pierogi z jagodami 31 zł
gotowane, podane z masłem i cukrem
Pierogi, które znajdują się w naszej karcie menu wykonujemy ręcznie. Wszystko począwszy od ciasta, poprzez farsze, a na lepieniu skończywszy wykonywane jest ze szczególną starannością zgodnie z tradycją. Nasze pierogi tworzone są z naturalnych i zdrowych składników, które pochodzą wyłącznie od sprawdzonych dostawców dlatego nie mogą się równać z nimi żadne inne pierogi.
DLA DZIECI
1. Rosół z makaronem 14 zł
2. Zupa pomidorowa z makaronem 14 zł
3. Smażone nugetsy 25 zł
z frytkami i surówkami
4. Medaliony z polędwiczki 27 zł
duszone w białym sosie podane z ziemniakami z wody i gotowanymi warzywami
5. Bajeczne naleśniki z serem 22 zł
podane z miodem i masłem
DESERY
1. Szarlotka na gorąco 19 zł
z miętowymi lodami w waniliowej zatoce
2. Gorący sernik 19 zł
z sosem z jagód
3. Torcik bezowy 23 zł
z serkiem mascarpone i truskawkami
LODY RZEMIEŚLNICZE
4. Owocowe orzeźwienie 25 zł
3 gałki lodów owocowych, sałatka owocowa, bita śmietanka
5. Śmietankowe mango 25 zł
3 gałki lodów śmietankowych, pureé z mango, beza, bita śmietanka
6. Lody z gorącymi malinami 25 zł
3 gałki lodów waniliowych, aromatyczny sos z malin
7. Chałwowa pokusa 25 zł
3 gałki lodów chałwowych, wiśnie na gorąco, sos czekoladowy, bita śmietanka
8. Lodowa fantazja – kompozycja własna
1 gałka 7 zł
mango, truskawka, jagoda, śmietanka, wanilia, chałwa, czekolada z wiśniami, orzech laskowy, pistacja, mięta
Dodatki 7 zł
owoce, pureé z mango, bakalie, polewa czekoladowa, bita śmietanka